TEMSİLİ ASKERLİK UYGULAMASI YEMİN TÖRENİNDE ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 16 Mayıs 2022 21:17
Okunma Sayısı : 1118
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Valiliği

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Engelli Gençler için bir günlük temsili askerlik eğitimi ve Yemin töreni düzenlendi. Samsun'da düzenlenen programa Samsun'un tüm ilçelerinden gelen Engelli gençler bir gün de olsa asker olma mutluluğunu yaşadılar.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Garnizon Komutanı Topçu Kd. Albay İbrahim Camcı, Cumhuriyet Başsavcısı M.Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle özel gençlerimiz için gerçekleştirilen ‘Temsili Askerlik Uygulaması Yemin Töreni’ programına katıldı.
1 günlük askerlik eğitimini tamamlayan gençlerimiz ve ailelerinin heyecanını paylaşarak, sevinçlerine ve coşkularına ortak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Dağlı "Özel öğrencilerimizin hayata biraz daha etkin olarak katılımlarını sağlamak amacıyla devletimiz projelerini ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bizler de özel öğrencilerimiz için ilimizde çok kapsamlı ve donanımlı bir eğitim kampüsü projesi hazırlıyoruz ve inşallah yakın bir zamanda da inşaatına başlayacağız. Amacımız, burada almış oldukları eğitimlerle kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi hobilerini oluşturabilen, spor ve sanat etkinlikleri ile hayatın içinde aktif rol alan özel bireyler yetiştirmektir. Kıymetli yavrularımız ve aileleri başta olmak üzere hepimiz için büyük bir anlam taşıyan bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Özel Mehmetçiklerimizi bir kez daha kutluyor, ailelerine saygılarımı sunuyorum." dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş