YAKAKENT İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ VATANDAŞLARI NARVAS HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 26 Ocak 2024 20:16
Okunma Sayısı : 581
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Emniyet Müdürlüğü

YAKAKENT İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ VATANDAŞLARI NARVAS HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

       Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince, ilçede faaliyet gösteren işyerleri ziyaret edilerek; Suçla mücadele ve suça karışan şahısların/suç unsurlarının yakalanması, NARVAS uygulaması, işleyişi hakkında bilgilendirme yapılarak, vatandaşlarımızın desteğinin önemi vurgulandı.

     NARVAS PROJESİ HAKKINDA İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA' nın açıklaması;

       Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) projesi  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “NARVAS, 1 Haziran 2022 tarihinde, 112 ve UYUMA Mobil Uygulaması üzerinden gelen narkotik ihbarların, daha etkin analizini sağlamak için ilk olarak İstanbul’da başladı. Bu projemiz, 1 Kasım 2023 itibarıyla da 30 büyükşehrimizde uygulanıyor.” dedi. Projenin detayları ile ilgili de bilgiler veren İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:

“NARVAS; vatandaşlarımız tarafından yapılan bildirimlerin analiz edilmesine, analize dayalı yoğunluk haritalarının oluşturulmasına, suçluların tespiti ve yakalanmasına, yer ve zaman odaklı mücadele planları ve stratejileri hazırlanmasına olanak sağlayan bir yazılım projesi. Biz, NARVAS ile bütün ihbarları doğru kabul ediyor, işlem başlatıyoruz. İhbarlar yoğun olarak nerelerden yapılıyorsa, kolluk kuvvetlerimiz o bölgede yoğunlaşıyor. Hangi saatlerde, hangi sokak başında, hangi noktada uyuşturucu satışı yapılıyor, en ücra yerleri dahi tespit edip suçluları yakalıyoruz. Proje ile; suç haritaları hazırlayarak riskli bölgeleri tespit ediyor, Narko Alan Bölgeleri oluşturuyoruz. Narvas Projesi kapsamında 30 büyükşehrimizde sadece Kasım ayı içinde narkotik konulu 9 bin 675 ihbar alındı. Aynı dönemde NARVAS uygulaması kapsamında 59 bin şahıs sorgulandı, 124 şahsa narkotik suçları kapsamında işlem yapıldı, çeşitli suçlardan aranan 503 şahıs ise yakalandı. NARVAS Projemizi, 1 Ocak 2024 itibarıyla 81 ilimizde yaygınlaştırmayı planlıyoruz dedi.”



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş