YAKAKENT KARABA-ÇÖKEYANI KARAKUCAK GÜREŞLERİ VE KEŞKEK ŞÖLENİ YAPILDI


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 13 Temmuz 2022 13:15
Okunma Sayısı : 812
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Belediyesi

       Yakakent Karaaba Çökeyan Derneği tarafından çeyrek asırdır düzenlenen ve gelenekselleşen 25. Keşkek ve Piknik Şenliği  12 Temmuz 2022 Salı günü yapıldı. Etkinliğe, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı , Danıştay Üyesi Osman TURAL, Yakakent kaymakamı Abdüssamed KILIÇ, Belediye başkanı Hüseyin KIYMA, Belediye Meclis üyeleri Siyasi parti ve STK temsilcileri, yoğun bir vatandaş topluluğunun katılımıyla yapıldı.

    Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Dualar yapılmasıyla başlandı. Daha sonra miniklerden büyüklere kadar karakucak güreşleri yapıldı. Özellikle davul zurna ekibinin çaldığı kahramanlık türküleri eşliğinde coşkulu ve heyecanlı güreşler yapıldı. Dereceye giren güreşçilere madalyaları ve hediyeleri Protokol üyeleri tarafından verildi. Programda çeşitli oyunlar oynandı konuşmalar yapıldı, öğrencilere hediyeler verildi, guruplar halinde gelen vatandaşlar getirdikleri  yiyeceklerle piknik sofrası oluşturdular.

Karaaba'daki keşkek şenliğinin bu yılki ana gündemi Karaaba İlk-Ortaokulu okuyan bütün öğrenciler için 'başarı sizden, destek bizden projesi'  idi. Derneğin hayırseverlerden topladığı desteklerle bütün öğrencilere  sırt çantası ve ayakkabı verildi. Takdir ve teşekkür belgesi alanlara para hediyesi verildi. Denek üyeleri yıl boyunca Karaaba İlk-Ortaokuluna çeşitli bağış ve hediyeler vererek desteklerini sürdürürken diğer derneklerde öğrencilere maddi ve manevi yardımlarda bulunmaktadırlar.

Başarı ve güzel bir etkinlik geçekleştirildi.

       Etkinliğe katılan Yakakent Belediye başkanı Hüseyin Kıyma,Yakakent Karaaba Çökeyan Derneği tarafından çeyrek asırdır düzenlenen ve gelenekselleşen 25. Keşkek ve Piknik Şenliği Etkinliğinde, AK Parti Samsun Milletvekilimiz Sn. Orhan Kırcalı , İlçe Başkanımız Saliha Korkmaz ve Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte katılım sağladık. Etkinlikte hemşehrilerimiz ile bir araya geldik, gönül bağlarımızı güçlendirdik. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Karaaba/Çökeyan Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkan ve Yönetimi ile katılım sağlayan değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum dedi.





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş