YAKAKENT KAYMAKAMI KILIÇ DENİZ KAFESLERİNE SOMON TAŞINNASI ETKİNLİĞİNE KATILDI


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 09 Aralık 2021 16:13
Okunma Sayısı : 1161
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Kaymakamlığı

         Yakakent İçemizde Türk Somonu Denizle Buluşuyor 

        Yakakent Kaymakamı Abdüssamed KILIÇ , İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, Su Ürünleri Mühendisi Hayri Öztürk ve Noordzee firması çalışanlarının katılımı ile 2021-2022 Türk Somonu Yetiştiricilik Sezonu başlaması vesilesiyle ilçemizde faaliyet gösteren Noordzee A.Ş. firmasına ait deniz kafeslerine, Bafra Derbent Baraj gölündeki kafeslerde yetiştirilen alabalıklar taşınarak Türk Somonunun denizdeki yetiştiricilik dönemi başlatıldı.

Yakakent ilçesi Samsun ilinin su ürünleri açısından hem balık avcılığının yoğun olarak yapıldığı hem de denizde kafeslerde Türk Somonu ve Levrek Balığı yetiştiriciliğinin yapıldığı tek ilçesidir. Bu özelliği nedeniyle Yakakent bir balıkçı kenti durumundadır.

Yakakent ilçemizde denizde kafeste balık yetiştiriciliği yapan 5 adet firmaya ait 12 tesiste kamu idarelerinin de denetiminde çevreye duyarlı olarak Türk Somonu ve Levrek Balığı yetiştiriciliği yapılmaktadır. 

Türk Somonunun denizdeki kafeslerdeki yetiştiricilik dönemi 2022 yılı Mayıs-Haziran aylarında hasat edilmesi ile sona erecektir. Hasat edilen balıklar işlendikten sonra başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti gibi ülkelere ihraç edilmektedir.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş