YAKAKENT TE 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 19 Ekim 2021 20:03
Okunma Sayısı : 1290
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

YAKAKENT TE 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

          19 Ekim Muhtarlar Günü Yakakent Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Program Saat 10.00'da Atatürk Anıtı’na Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi ÇİÇEK  tarafından çelenk sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.


        Programda Yakakent Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi ÇİÇEK günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Muhtarlar Günü;“19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü hükümet tarafından "Muhtarlar Günü" olarak ilan edilmiştir.

    19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Yakakent Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi ÇİÇEK ve yönetim kurulu Yakakent Kaymakamı Abdüssamed KILIÇ'ı makamında ziyaret ettiler.

      Kaymakam Abdüssamed Kılıç;Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlık tеşkilаtı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir .Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Toplum adına çok önemli bir görevi yürüten tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, ilçemiz Muhtarlar Derneği temsilcilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Yakakent Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi ÇİÇEK ve yönetim kurulu Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA'ı makamında ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA ;Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; "Devletimiz ve milletimiz arasında köprü görevi gören ve vatandaşlarımız için görevlerini layıkıyla yerine getiren kıymetli muhtarlarımızın 19 Ekim MuhtarlarGünü'nü kutluyorum." dedi



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş