YAKAKENT TE DEFNE ÜRETİMİ HASADI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ SEMİNERİ


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 13 Eylül 2024 21:33
Okunma Sayısı : 159
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Kaymakamlığı

YAKAKENT TE DEFNE ÜRETİMİ HASADI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ SEMİNERİ

       Defne Üretim ve Hasadıyla İlgili Uygulamalı Eğitim Düzenlendi 

     Yakakent'te Defne bitkisinin üretimi ve hasadıyla ilgili saha çalışması Asmapınar mahallesinde yapıldı. Tesis edilmiş defne bahçesinde uygulamalı eğitim OMÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahane Funda Arslanoğlu tarafından verildi. Eğitimde kesim zamanı dikkat edilmesi gereken hususlar, kış ve bahar döneminde yapılması gereken bakım işlemleri uygulamalı anlatıldı. Eğitime Kaymakam Abdüssamed  KILIÇ, Belediye Başkanı Dr. Şerafettin  AYDOĞDU çok sayıda çiftçi ve muhtarlar ve ilçe protokolü katıldı.

       Yakakent'te Defne Semineri Düzenlendi 

     Yakakent Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği, Alaçam-Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneği koordinasyonunda vatandaşlar için “Defne Üretimi ve Hasadı” konulu seminer düzenlendi. 

       Eğitim OMÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahane Funda Arslanoğlu tarafından verildi. Sürdürülebilir tarım ve uzun vadeli zirai kazanç, gelecek nesillerin ve doğanın korunması amaçları doğrultusunda Prof. Dr. Şahane Funda Arslanoğlu tarafından Defne bitkisiyle alakalı tüm gerekli üretim bilgilerini aktararak doğru budama ve kesme yöntemlerini anlattı.  Eğitime Kaymakam Abdüssamed  KILIÇ, çok sayıda çiftçi ve muhtarlarla birlikte ilçe protokolü katıldı.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş