YAKAKENT TE GÜLSÜME ANNENİN OKUMA YAZMA AZMİ


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 10 Aralık 2021 20:22
Okunma Sayısı : 1057
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Belediyesi

        Gülsüme Annemizin Okuma Azmi Herkese Örnek Oluyor

        Yakakent İlçemizde 70 yaşındaki Gülsüme anne okuma yazmayı öğrenerek bu hayatta gayretli olunduğunda nelerin başarılabileceğini herkese ispat etti. Müftülük bünyesindeki Paşakent Kur'an Kursu öğrencilerinden biri olan Gülsüme anne azmiyle gençlere örnek oluyor. 

        Yakakent Kaymakamı Abdüssamed KILIÇ Yakakent Müftüsü Muhammed SALMAN ile birlikte Yakakent İlçesi Paşakent Kur'an Kursunu Ziyaret etti. Bu ziyarette 70 yaşındaki Gülsüme annenin kursta aynı zamanda okuma yazma öğrendiğini görümce çok memnun kaldı. Gülsüme anne ile bir süre muhabbet eden kaymakam Kılıç O'nun anlattıklarını merakla dinledi. Gülsüme anne Kur’an Kursu Öğreticisi Rabia Salman'ın da teşvikiyle yarım kalan hayalini gerçekleştirmek için okuma yazma öğrenmeye karar verdi. Küçükken okula gidemediğini söyleyen Gülsüme anne "Çocukken okula gidemedim. Okuma yazma öğrenmeyi çok istiyordum. Bu konuyu Rabia hocama açtım.O da bana yardımcı olacağını söyledi. Onun sayesinde şimdi okumayı yazmayı öğrendim. Hocama çok teşekkür ediyorum" dedi. 

       Konuyla ilgili bilgi veren öğretici Rabia Salman "Kurslarımız bizim eğitim yuvalarımız. Her alanda yediden yetmişe hanım kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gülsüme teyzemiz bir hayalini dile getirdi. Ben de kendisine yardımcı olabileceğimi söyledim. Normal dersler bittikten sonra teyzemizle okuma yazma dersi yapıyoruz. Belli bir seviyeye geldik. Böyle hayırlı bir şeye vesile olduğum için çok mutluyum" dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş